Sjekke inn gjest - personregister

Oppdatert

1) Har gjesten bestilt på forhånd, tast |F2| ved innsjekking. Marker aktuell kunde/linje og trykk |Vise ordre|, ordren vil nå hentes inn i ordrebildet.

2) For å angi at gjesten er kommet, venstreklikk i feltet |Gjestestatus| på linjen for rett rom. Velg statusen |Ankommet| fra nedtrekks-menyen.

3) Om ordren inneholder flere linjer og alle skal sjekkes inn, så kan man velge statusen |Ankommet| på linjen hvor bostandarden står. NB! Dette krever at funksjonen |Komprimere ordrebildet| er aktivert! Det gjøres her |Innstillinger| -> |Ordrebildet...|, husk å |Lagre|.

4) Gjesten er nå sjekket inn og i ordrebildet vises dette på linjen, ved at det står |Ankommet|. På ankomstlista har gjesten nå endret status fra |Ankommer i dag| til |Ankommet|, om det da er haket av for dette på innstillingene for ankomstlista |Vise ankomst etter innsjekk|.

5) A - Er det en ordre med flere rom, skal det skrives inn navn på vedkommende som bor på rommet. Dette gjøres ved å dobbelklikke på aktuell linje under |Person| og skrive inn navnet på gjesten. Navnet vises nå i hovedskjermbildet samt i listene |Ankomst|, |Avreise| og |Status|.B - Man kan også registrere personer på en annen måte: Marker aktuell linje under |Person| og det vil det komme til syne en knapp på denne linjen.6) A - Trykk på denne knappen. Er det registrert personer på denne kunden fra før, vil disse vises i et lite vindu som nå kommer til syne. Hak av for personen/-e som bor på dette rom, trykk på |Lagre|-knapp (diskett).B - Om personen ikke står oppført der, trykk på blå |+|. Du taes nå videre til |Kunderegister| der nye personer kan registreres.

7) I |Kunderegister| trykk på blå |+| og sett markøren i de kolonnene du vil ha registrert informasjon. Skriv inn og husk på å |Lagre|.

8) Lukk |Kunderegister| og gjenta pkt 5) B og 6) A, for å registrere personer på rommene.