Hvilken ruter bør jeg velge for best hastighet?

Oppdatert

De fleste routere/rutere som selges i Norge i dag kommer med AC-standard (802.11ac), også kalt Wi-Fi 5. AC-standarden er best egnet til å håndtere mange tilkoblede enheter på nettverket. Tallet som følger etter bokstaven indikerer den maksimale dataoverføringshastigheten du kan oppnå på ditt trådløse nettverk. Hastigheten mot internett begrenses til hvilken hastighet du har fra din internettleverandør. For eksempel betyr AC1750 maksimalt 1750 megabit per sekund. Hvis du spiller eller streamer mye film fra nettet, krever dette mye ressurser. Husk dette når du velger router.

I senere tid har det også dukket opp routere med støtte for Wi-Fi 6, såkalt AX-standard (802.11ax). Fordelene med Wi-Fi 6 er generelt høyere hastighet, høyere kapasitet, bedre ytelse med flere enheter og lavere strømforbruk. Produktsortimentet som støtter den nye standarden er derimot foreløpig begrenset, men vil komme fortløpende. Kapasitetsfordelene vil uansett også komme eldre enheter til gode.

Klikk her for å finne de beste ruterne for ditt nettverk.

Om du har noen flere spørsmål om rutere, gjerne kontakt vårt kundesenter på: 55 05 50 00